Vill få bort min höjdrädsla

Vill få bort min höjdrädsla

Hej där!

Idag tänkte jag faktiskt sväva bort lite från jakt och äventyr för att istället skriva om något som grämt mig den senare tiden och som har satt rejäla käppar i hjulet för mina äventyr. Det har växt fram en fobi inom mig som jag tänkte bota med hjälp av KBT så att jag kan återgå till hur det var innan. Det hela började egentligen i samband som jag blev förälder till en liten son, en viss höjdrädsla började utveckla sig och det har under en period nu bara förvärrats. Visst är det givet att man som person blir mer försiktigt när man har fått det ädlaste uppdraget av dom alla, att vara förälder. Att jag skulle bli så här försiktig och rädd trodde jag däremot inte skulle vara möjligt, speciellt inte med tanke på att jag har ett relativt stort intresse för höjder i vanliga fall. Nu har vi inte några speciellt höga toppar i Varberg, men jag känner att det kan vara obehaglig att till och med gå ut på balkongen som ligger fem våningar upp. Tidigare har jag varit på berg och klippor som har haft en betydligt högre höjd, men nu får jag nästan svindel om jag bara tänker på det. KBT ska vara en lösning för att ta bort fobier och jag vet att det finns en mottagning här i Varberg som erbjuder KBT. Jag kan absolut leva med att ha en viss höjdrädsla men samtidigt så finns det så många äventyr som jag vill ta med min son på och där en del av dem innebär relativt höga höjder. Äventyr har alltid varit en viktig del i både min och min sambos liv, men hon verkar ha klarat sig helt utan någon påverkan. Dock tror jag inte att det ska vara några problem att få bort de här besvären. Ta hand om er!


Kommentarer är stängda.