Jakt på björn, älg, fågel och bäver

Vi har nöjet att erbjuda jakt i Hälsingland.

Hälsingland är ett landskap som ligger i södra norrland. Här finns en storslagen natur som bara måste upplevas. Här finns de blånande bergen, den orörda skogen, älvar, sjöar och djupa tjärnar. Jakten bedriver vi på vår mark, professionellt och jägarmässigt, helt enligt svenska traditioner. Marken är på 5 000 hektar och ligger enskilt i de djupa Hälsingeskogarna.
Ta chansen att vara med på en unik jaktupplevelse i Hälsingeskogen där vi tar emot ett begränsat antal jägare.
Vi som ordnar jakterna pratar svenska, engelska, tyska och holländska. Ett trivsamt boende med helpension finns i anslutning till marken. Vid jaktdagarna äter vi vår lunch vid lägerelden. På kvällen kan vi slappna av med bastubad eller bad i tunna. Vi skräddarsyr er jaktupplevelse efter era önskemål under år 2016 eller när ni önskar.
Ta kontakt med oss för att planera en bra jakt och när vi är överens skickar vi en offert.
patrick@jaktoaventyr.se  Tel.+4672-530 56 36

Björnjakt

1243725_10201048953891335_779422076_oJakten startar den 21/8 och vi jagar till den 23/8 eller till kvoten är nådd. Vi jagar med lösa hundar och jaktgästerna sitter på pass. Den 20/8 börjar vi med att ha skjutövningar och kontrollerar vapen, då går vi också igenom hur vi lägger upp vår björnjakt.
Björnjakten bedrivs från tidig morgon tills det blir för varmt för hundarna. Under dagen tar vi det lugnt, äter tillsammans och det finns möjlighet att koppla av en stund.  På eftermiddagen när hundarna har vilat och det inte är för varmt, börjar vi jaga igen.

Älgjakt

DSC_1036Älgjakten är i september den 5/9 – 9/9 och i oktober den 17/10 – 21/10. Dagen innan jakten börjar vi med att ha skjutövningar och kontrollerar vapen. Vi går igenom hur vi kommer att lägga upp älgjakten.
Under jakten jagar vi med lösa hundar och jaktgästerna sitter på pass. Det kan också finnas möjlighet att gå med hundföraren. Under jaktdagen bryter vi och äter vår lunch tillsammans runt lägerelden.
Vid önskemål om jakt på andra datum? Ta kontakt med oss!

Fågeljakt

156369_1598574769586_5947977_nVi jagar Orre och Tjäder. Fågeljakt går att boka från september till januari. Fågeljakten bedrivs under fyra dagar. Under fågeljakten går vi runt och spanar efter fågel eller sitter vid våra gömslen.
Vi kan åka skidor eller gå med snöskor beroende på vilken tid på hösten/vintern ni kommer.
Dagen innan jakten börjar vi med att ha skjutövningar och kontrollerar vapen. Under jaktdagen äter vi tillsammans runt lägerelden.

Bäverjakt

DSC_1776De två sista veckorna i april och de två första veckorna i maj är de mest populära och den bästa tiden för bäverjakt. Jakt på bäver är en spännande och rogivande jakt. Bäverjakten bedrivs som smyg- och vakjakt under tidiga mornar och sena kvällar. Våra guider vet var bävrarna håller till. Innan jakten börjar vi med att ha skjutövningar och kontrollerar vapen. Under den trivsamma jakten har vi gott om tid att äta vår medhavda matsäck.

Slagugglan

friluftsliv, jakt, hund och säkerhet